Basisschool “DE GROEIBOOM” Oostende heet u welkom.

ONZE SCHOOL IN BEELD

 

 ZESDE  LEERJAAR BASISCHOOL DE GROEIBOOM BEHAALT EERSTE PLAATS OP HET FIETSEXAMEN.

Het zesde leerjaar behaalde de eerste plaats op het fietsexamen. Dit jaar waren er 23 deelnemende scholen. 5 leerlingen uit de klas van meester Peter legden zelfs een foutloos parcours af. Het klassikale fouten percentage bedraagt slechts 1,30%, wat uiztonderlijk laag is. Absoluut een grote proficiat aan de leerlingen van L6 en hun meester. Op 10 juni wordt de klas hiervoor gehuldigd in het stadhuis.

Hieronder onze topfietsers!

 

 

 

Techniek in derde  graad

De leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar kregen als opdracht van hun meester en juf een vuurtoren te bouwen. Na het uitwerken van een plan, het kiezen van de juiste bouwmaterialen en vastleggen van de criteria waaraan de toren moet voldoen, gingen de leerlingen aan de slag. Op onderstaande foto het eindresultaat. Vanaf nu varen er bij ons alvast geen schepen meer op de klippen!

 

NIEUWS VAN DE BOERDERIJ

 

De leerlingen waren zopas getuige van de geboorte van een kalfje, dit wonder der natuur mochten ze van dicht aanschouwen. Het kalfje is een stier en als kers op taart mochten de leerlingen van de Groeiboom een naam kiezen. De volgende naam werd eensluidend gekozen door de leerlingen: 'Nicolas'  smiley

 

BERICHT AAN DE OUDERS VAN L3 EN L4

Boerderijklassen: alle leerlingen en juffen zijn goed aangekomen, een leerrijke driedaagse kan van start gaan!

 

 

 

 

 

 

 

 

SCHRIJF NU IN VOOR ONZE SPAGHETTIAVOND

 

 

MEDEDELING: Donderdag 26 maart 2015 OUDERCONTACT

 

YouTube voorvertoningsafbeelding

 

 

 

 

 

 

 

KOM NAAR ONZE KERSTMARKT! 

Ook dit jaar maakten de juffen, meesters en leerlingen alweer heel wat leuke hebbedingtjes om het einde van het kalenderjaar beter af te sluiten. Van lekkernijen en cadeautjes tot zelgemaakte versieringen. Ook onze oudervereniging zal op post zijn met een leuke bar. En de kerstman… die zal er natuurlijk ook zijn.

 

 

 

 

EEN SUPER START OP 1 SEPTEMBER: BOOMPLANTACTIE IN DE GROEIBOOM!

 

 

Op 1/9/2014 start onze school met een vijfde kleuterklas!

 

 

Klik op onderstaand filmpje en bekijk de uitnodiging van onze vorige opendeurdag !

YouTube voorvertoningsafbeelding

Voor rondleidingen en inschrijvingen kunt u vrijblijvend een afspraak maken op volgende telefoonummer 059 70 89 30 of via info@degroeiboom.be

 

YouTube voorvertoningsafbeelding

 

 

 

 

De Groeiboom steunt werelddownsyndroom dag! Diversiteit maakt ons Happy!